• Foto1
  • Foto5
  • Foto6
  • Foto7
  • Foto8

Wij zijn een recreantenclub voor volwassenen (18 jaar en ouder) waar alle niveau's welkom zijn. We hebben een bloeiende vereniging met ca. 50 leden waar gezelligheid voorop staat. Op de speelavonden kan het er fanatiek aan toe gaan, en daar draait het uiteindelijk toch om. ABC is opgericht in 1980. In de beginjaren hadden we ongeveer 70 tot 80 leden. Daarna werd de badmintonsport minder populair, maar we hebben nu al weer een aantal jaren een stabiel ledenaantal rond de 50 leden. Opvallend is dat we ook aardig wat dames als lid hebben. We zijn niet aangesloten bij een badmintonbond maar spelen sinds een aantal jaren mee in de RBB Breda competitie. Er wordt op een leuk niveau gespeeld en we organiseren drie keer per jaar een intern toernooi, waar op niveau wordt ingedeeld.

Voor de 6e keer organiseerde DBC uit Dordrecht een open toernooi. Collin en Tonnie speelden ’s ochtends in de herendubbel voor het eerst samen een toernooi. ABC was voor het eerst aanwezig op dit toernooi en dus werd er ingeschreven op het tweede niveau. Alle zes de wedstrijden van 12 minuten werden redelijk eenvoudig gewonnen. De beker ging daardoor mee naar Almkerk. Volgend jaar is er een kans om op het hoogste niveau mee te doen.

Charlotte speelde samen met Marjon (vanaf komend seizoen lid van ABC) de damesdubbel. Zij werden uiteindelijk derde, maar er had echt wel iets meer ingezeten. Een cruciale wedstrijd werd in het eindsignaal verloren. Volgend jaar nieuwe rondes, nieuwe kansen.

In de middag werd er nog gemixt door Charlotte en Collin. Ook zij behaalden een derde plaats. We hebben een visitekaartje afgegeven en kunnen trots zijn op het resultaat.