• Foto1
  • Foto5
  • Foto6
  • Foto7
  • Foto8

Wij zijn een recreantenclub voor volwassenen (18 jaar en ouder) waar alle niveau's welkom zijn. We hebben een bloeiende vereniging met ca. 50 leden waar gezelligheid voorop staat. Op de speelavonden kan het er fanatiek aan toe gaan, en daar draait het uiteindelijk toch om. ABC is opgericht in 1980. In de beginjaren hadden we ongeveer 70 tot 80 leden. Daarna werd de badmintonsport minder populair, maar we hebben nu al weer een aantal jaren een stabiel ledenaantal rond de 50 leden. Opvallend is dat we ook aardig wat dames als lid hebben. We zijn niet aangesloten bij een badmintonbond maar spelen sinds een aantal jaren mee in de RBB Breda competitie. Er wordt op een leuk niveau gespeeld en we organiseren drie keer per jaar een intern toernooi, waar op niveau wordt ingedeeld.

Vanwege de groei van het aantal leden speelden we dit jaar het herfsttoernooi met maar liefst 22 heren en 11 dames. Als proef hebben we voor het eerst geselecteerd op sterkte en daardoor een heren A en B en een dames A en B poule gemaakt. Hierdoor zijn er meer gelijkwaardige wedstrijden gespeeld dan bij eerdere toernooien wel eens het geval was. De geluiden waren zeer positief en we zullen dit format in de toekomst gaan gebruiken. Voordeel is dat iedereen nu kansen heeft om in de prijzen te vallen.

Bij de heren in poule A werd Collin de winnaar, voor Ron en Tonnie. In poule B was Henk de sterkste, voor Job en Jan. Bij de dames won in poule A Charlotte, voor Marjon en Marjo. In de B-poule was er succes voor Bianca, en werden de nieuwkomers Ingrid 2e en Karen 3e.

Overall is de uitslag geworden:

Dames: Heren:

1. Charlotte 1. Collin

2. Bianca 2. Henk

3. Marjon 3. Ron

Nog een woord van dank voor Jan, die als invaller op het laatste moment mee wilde doen en voor Harmen voor de prima organisatie van het toernooi.

Uitslag